Inicio Off-Topics
¡Hola a [email protected]!
Debido a los abusos por parte de algunos usuarios del foro de coches.net en sus denuncias por spam, nos vemos obligados a banear y/o borrar los usuarios que denuncien a spam de forma indiscriminada conversaciones o hilos que no lo sean.
Por favor, entre todos hagamos un buen uso de las herramientas disponibles del foro, para que todo el mundo pueda opinar libremente siguiendo la normativa ética y de respeto. Muchas gracias por vuestra colaboración

Almogavers

Aqui os dejo un poco mas de cultura catalana.Siempre es bueno aprender.

Els almogàvers eren unes companyies de soldats mercenaris, sobretot catalans i aragonesos, que s'havien constituït lluitant al servei de la corona catalanoaragonesa a la Península Ibèrica contra els sarraïns. Més endavant, van participar en les Guerres de Sicília al servei del rei Frederic II. En aquella època eren coneguts per la seva habilitat i agressivitat en la batalla. En terra enemiga, vivien del saqueig, però en temps de pau acostumaven a causar problemes saquejant la població pagesa.

A començaments del segle XIV, la Pau de Caltabellota va obligar Frederic II de Sicília a dissoldre el seu exèrcit, integrat, principalment, per mercenaris almogàvers. Entre els comandants, sobresortia Roger de Flor, guerrer de fortuna, corsari i antic templer, que va optar per entrar al servei de l'emperador bizantí Andrònic II, interessat a frenar l'avanç turc. Roger de Flor es va dirigir a Constantinoble amb més de 6.000 almogàvers i un bon nombre de cavallers. Entre aquests hi havia Ramon Muntaner, que va escriure una crònica de l'expedició.

Després d'aconseguir diverses victòries a l'Àsia Menor, tot despertant alhora l'odi popular pels abusos dels seus homes, Roger de Flor va morir víctima de les intrigues de la cort imperial bizantina. Aleshores, els almogàvers van formar la Companyia Catalana d'Orient, amb base a Gal·lípoli, que va saquejar ferotgement la costa del nord del mar de Màrmara i la del Bòsfor, en una acció que es va conèixer com la "venjança catalana".

Posteriorment, els almogàvers van passar al servei de diversos senyors, fins que van ocupar el ducat d'Atenes i s'hi van establir. Més tard, van conquerir el sud de Tessàlia, on van crear el ducat de Neopàtria. La Companyia va organitzar aquests ducats com una república militar. Hi va crear les institucions i va elegir els propis governants, si bé reconeixent la sobirania dels reis de Sicília.

Tot i que els catalans van mantenir la presència als ducats, aquests no van quedar units formalment a la Corona d'Aragó fins al 1380, poc abans que els ducats desapareguessin. S'ha afirmat que l'actuació dels almogàvers va oferir pocs beneficis, i que més aviat va empitjorar el comerç català amb l'Imperi Bizantí.


almogavers2.jpg
«1

Comentarios

 • Copi_TDCiCopi_TDCi MegaForero ✭✭✭
  Excel·lent tema... Per part meva ja té 5 estrelles.

  I que vagin amb compte aquests espanyols, no sigui que un grup d'almogàvers lluiti per la independència de Catalunya i la tinguem abans del que ens pensàvem... <img src="https://us.v-cdn.net/6030826/uploads/emojis/11.gif"/&gt;
 • Continua l´historia


  <table border="0" width="100%"><tbody><tr><td align="center" valign="middle" width="21%">almogavar.gif</td> <td width="79%">Qui eren? Els Almogàvers, com a cos militar, fa la seva aparició, de manera molt discreta, en les conquestes de Mallorca (1229) i València (1238), però, els seus orígens, son força més antics. Els àrabs anomenaven Al-Mugavar (Els qui provoquen avalots) als grups de pastors que, desprès de veure envaïdes les seves pastures pels sarraïns, no els quedava més remei per sobreviure que dedicar-se a fer incursions a les zones ocupades, desenvolupant tasques de càstig, informació i manteniment de fronteres.

  </td> </tr> </tbody></table> <hr align="center" width="70%">

  <table class="text" border="0" width="100%"> <tbody><tr> <td width="71%">Sicília, Comença la llegenda Desprès de les campanyes de Mallorca i València, per on van passar sense pena ni glòria, el cos d´ Almogàvers es queda sense feina. No és fins que el rei Pere el Gran, poc després de les anomenades Vesprades Sicilianes (Revolta anti francesa a Sicília) és coronat rei de Sicília, que s´ obren les portes de la glòria i la llegenda als mercenaris catalans.
  Corre l´ any 1282, i a fi de combatre les forces franceses que amenacen Sicília, el rei Pere el Gran hi envia uns 2000 Almogàvers.
  La primera impressió que aquest donen als sicilians és pèssima, segons explica Ramon Muntaner a les seves cròniques: anaven amb un sarronet de pa, bruts, esparracats, sense escuts ni armes llargues, tant sols amb coltells (punyals) i dards. Aquest aspecte, contrari al concepte que es tenia dels exercits marcials i ben preparats, descoratja els nadius sicilians.

  </td> <td align="center" valign="middle" width="29%"> pere.jpg</td> </tr> <tr> <td colspan="2">No fou necessari esperar gaire per desfer aquest descoratjament. A trenc d´ alba atacaren les tropes angevines i la victòria sobre les tropes franceses va ser aclaparadora. “ Feren tal carnisseria que era meravella” ,explica Ramon Muntaner. La seva estratègia no era pas cap novetat, però la seva efectivitat era terrible. Amb una bona estructura de comandament i una disciplina fèrria, la seva manca d´ escrúpols, la força **** i la set de sang, trobaven la canalització perfecta per fer-los pràcticament invencibles, tot hi estar en gran inferioritat numèrica. Un altre dels seus punts forts era la capacitat d´ aprofitar en benefici propi el terreny de batalla, així, mentre les tropes enemigues, formades bàsicament per cavallers, necessitaven de un gran i pesada logística, les tropes Almogàvers vivien sobre el terreny gràcies al pillatge i els recursos naturals.
  No conformes amb la severa derrota que havien infringit als seus enemics, els Almogàvers perseguiren els per tot el sud d´ Itàlia, sumant victòria , rera victòria.

  </td> </tr> </tbody></table> <table align="center" border="1" bordercolor="#663300" width="95%"> <tbody><tr> <td class="TDnom"> matadagolla.gifExpliquen que durant la campanya de Sicília un Almogàver va caure presoner dels Francs i va ser portat davant del rei, aquest intrigat per la fama que ja tenien els almogàvers, l’hi proposa un tracte. L´ almogàver s´ enfrontaria en un duel a mort, cadascú amb les seves armes, amb el millor dels seus cavallers. I si guanyava el deixaria lliure.
  L´ Almogàver va acceptar sense dubtar-ho. I així es veié amb la seva llança i el seu coltell davant del millor cavaller dels francs, amb tota la seva armadura, les seves armes i muntat damunt del seu cavall. El català es plantar a una distancia suficient davant del cavaller franc i esperar que aquest es llancés al galop contra ell, aleshores, clavar la llança contra el pit del cavall, que, mal ferit caigué abatut, cavaller i armadura rodolaren pel terra, però, avanç que el franc pogués reaccionar, l´ almogàver ja l’hi havia saltat a sobre, arrancat el casc i es disposava a tallar-l´hi el coll amb el coltell quan el rei franc va manar que s´ atures, el deixaria lliure, però l’hi demanava que no matés al millor dels seus homes.

  </td> </tr> </tbody></table> <hr align="center" width="70%">

  <table class="text" border="0" width="100%"> <tbody><tr> <td align="center" valign="top" width="46%"> almogavers.jpg</td> <td align="left" valign="top" width="54%">La Gran Companyia Catalana Mort Pere el gran, i també de manera prematura el seu fill primogènit, Alfons II el Franc, tot el territori de la corona, inclosa Sicília passa a mans de Jaume II, que volia signar la pau amb els seus enemics. Aquesta intenció no va ser acceptada pel parlament de Sicília que coronar rei de Sicília al germà de Jaume, Frederic II, que es disposar a seguir amb la guerra en solitari, amb l´ ajuda del poble de Sicília i dels Almogàvers. Aquesta guerra entre els dos monarques catalans s´ allargar fins a la pau de Caltabellota, el 1302.
  </td> </tr> <tr> <td colspan="2">Acabada la seva aventura Siciliana, els mercenaris catalans accepten la proposta de anar a Bizanci amb l´ objectiu d´ ajudar a l´ emperador Andrònic II a neutralitzar l´ amenaça turca.
  A canvi dels seus serveis, els Almogàvers rebrien una elevada soldada, el títol de Megaduc de l´ Imperi romà d´ Orient i la ma de la neboda d´ Andrònic pel seu cabdill, Roger de Flor.
  El setembre del 1303, els Almogàvers, entraven triomfalment a Constantinoble, i Andrònic no tardà a enviar-los a una missió al cap d´ Artaki, on les tropes turques que amenaçaven l´ imperi descansaven. Vuit dies desprès, a l´ alba, la tropa catalana es llençava en una operació llampec sobre els turcs, en poques hores els homes de Roger de Flor, s´ havien fet amb el domini del campament enemic i no deixaren amb vida cap home de més de deu anys.
  A partir d´ aquí, la Gran companyia catalana, inicià una espiral de batalles que es convertien casi irremeiablement en victòries i que dugué a l´ imperi Bizantí a recuperar ràpidament la possessió dels seus antics dominis.
  Els Almogàvers, eren ja una llegenda. Però, Roger de Flor, es deixava portar per la seva ambició, que el duia a voler crear el seu propi imperi.
  A la cort Bizantina aquesta ambició i el poder que havia aconseguit l´ exercit almogàver feien molta por.
  L´ arribada del company d´ armes de Roger de Flor, en Berenguer d´ Entença amb 1000 homes més, i el fet que el cabdill almogàver exigís el títol de Cèsar de l´ Imperi, desprès de passar a Entença el de Megaduc, va provocar que els temors es disparessin a la cort de Miquel IX, fill de l´ emperador Andrònic II.
  </td> </tr> </tbody></table> <table align="center" border="1" bordercolor="#663300" width="80%"> <tbody><tr> <td class="TDnom">
  despertaferro.gif
  El famós crit de guerra dels almogàvers, s´ explica per la costum dels catalans de colpejar amb el ferro de les espases al terra fins a fer-ne saltar espurnes, això es feia avanç de la batalla, per aixecar així la moral de combat.
  </td> </tr> </tbody></table> <hr align="center" width="70%">

  <table class="text" border="0" width="100%"> <tbody><tr> <td align="left" valign="top" width="67%">La Venjança catalana Passat l´ hivern i avanç de continuar la campanya per Anatòlia, en Roger de Flor es desplaçar a Adrianòpolis per acomiadar-se del fill de l´ Emperador, Miquel, sense adonar-se de la traïció que aquest estava tramant. Durant el sopar de comiat, un grup de grecs i alans, assassinen el cabdill almogàver i a tota la seva escorta. Al mateix temps Almogàvers i comerciant catalans eren atacats per sorpresa arreu de l´ imperi. Fins i tot una ambaixada catalana que pretenia negociar la pau fou anihilada.


  </td> <td align="center" valign="top" width="33%"> almogavers2.jpg</td> </tr> <tr> <td colspan="2">Des del seu quarter d´ hivern a Gal•lipoli, el gruix de l´ exercit almogàver va superar el setge inicial, i un cop assegurada la posició, sortiren comandats per Berenguer d´ Entença a satisfer el seu afanys de venjança.
  Començava la famosa “venjança catalana” , passaran a sang i foc viles i ciutats sense respectar vides ni bens i escampant el terror arreu.
  En el decurs d´ aquesta campanya de venjança, fou pres i empresonat a Gènova en Berenguer d´ Entença.
  Reunits altre cop a Gal•lipoli, i ja, amb Bernat de Rocafort com a nou cabdill, els Almogàvers decidiren plantar cara al exercit bizantí més nombrós que sabia conegut mai.
  Desprès d´ enfonsar els seus propis vaixells al port, per evitar la temptació de fugir, i de resistir el setge al que eren sotmesos, de cop les tropes catalanes es llençaren sobre l´ exercit bizantí acampat als afores de la ciutat. El xoc fou brutal, però els Almogàvers acabaren triomfant i derrotant las bizantins. La follia venjativa dels Almogàvers estengué el terror per tot l´ imperi. Al lloc on havien estat assaltats els ambaixadors catalans fou arrasat i cap home, dona, vell, nen, ni animal va ser deixat amb vida. L´ ira caigué també sobre els alans, còmplices en l´ assassinat de Roger de Flor, molts d´ ells, conscients del que els esperava, decidiren **** ells mateixos les seves pròpies dones i fills avanç de que caiguessin a mans dels catalans..
  </td> </tr> </tbody></table> <hr align="center" width="70%">

  <table class="text" border="0" width="100%"><tbody><tr> <td align="center" valign="top" width="34%"> soldadesca.jpg</td> <td align="left" valign="top" width="66%">El Declivi Quant Berenguer d´ Entença tornar a Gal•lipoli, desprès de ser alliberat, es trobar que, no era ben rebut per una gran majoria dels Almogàvers que feien costat el seu cabdill des de feia dos anys, Bernat de Rocafort. A Entença sol l´ hi donaven suport els aragonesos i els nobles, una minoria. Això provocar, desconfiances i enfrontaments entre els dos grups, en un d´ aquest incidents resultar mort en Berenguer d´ Entença, Rocafort quedar com a únic cap, però la ferida era oberta.
  </td> </tr> <tr> <td colspan="2">Amb el temps, i a causa de la seva supèrbia i tirania, en Rocafort, anar perdent també, la confiança dels seus homes. Això, junt amb algunes derrotes en front de tropes gregues i la pèrdua de la capacitat i el senderi per part de Rocafort, que fins i tot s´ atorgar el dret a anar-se´n al llit amb les dones i les filles dels seus subordinats. Va fer que la paciència dels almogàvers amb al seu cabdill s´ esgotés. Rocafort va ser pres i lliurat a l´ enemic que el deixar morir de gana i set a les masmorres d´ Averse
  Sense cap visible, la companyia es governar pel anomenat “Consell de Dotze”. Un cop restablert l´ ordre intern, els almogàvers continuaran estenent-se fins al golf de Corint.
  No tardaran a arribar noves ofertes per contracta els seus serveis com a mercenaris. Durant sis mesos estigueren combatent per en Gualter V de Briene, un dels barons francs que dominaven el sud de Grècia.
  Però, la historia es va repetir, Gualter decidir desfer-se dels Almogàvers i els pagar sols dues soldades de les sis que els devia.
  Altre cop la companyia es veia lluitant per defensar els seu honor. S´ apoderaren de places fortes i de punts estratègics de la frontera i començaren les hostilitats.
  La batalla de Cefís decantar la balança en favor dels catalans, que desprès d´ exterminar a la practica a tota la noblesa franca de Grècia, es feren amos i senyors del ducat d´ Atenes. Es repartiren, castells i títols , es casaren amb les vídues dels senyors francs eliminats i canviaren el sistema de govern i la llengua dels francs a la cancelleria i a les notaries, per la pròpia. Arribava la dominació catalana a Grècia
  Però amb el temps, la manca d´ una estratègia dinàstica coherent i les conspiracions d´ algunes famílies locals van minar políticament el domini català.

  Però, els anys no passaven en va, els Almogàvers ja no eren el que havien estat, no havien tingut una renovació generacional i els antics components de la gran companyia catalana comptaven ja la cinquantena d´ anys.
  L´ establiment dels catalans al ducat d´ Atenes havia aixecat recels entre els seus antics rivals, els seus enemics no donaven les seves disputes per acabades. Les escomeses de Genovesos, Servis, albanesos, francesos i florentins, aconseguiren anar retallant bocins de les possessions catalanes. Atenes va resistir durant quinze mesos el setge de florentins i navarresos, però, el 1390 es perdien les darreres possessions dels catalans a Orient.
  Dels guerrers Almogàvers tant sols quedava un lloc d´ honor dins la historia.
  </td></tr></tbody></table>
 • Copi_TDCiCopi_TDCi MegaForero ✭✭✭
  Els espanyols ja ni contesten... Estan absolutament cagats fins als mitjons...
 • akejodoakejodo MegaForero ✭✭✭
  Al que pille en una falta le corto los güevos........<img src="https://us.v-cdn.net/6030826/uploads/emojis/4.gif"/&gt; <img src="https://us.v-cdn.net/6030826/uploads/emojis/4.gif"/&gt;
 • **** como esta el temita de los catalanes.....
 • ·lui21· escribió :
  **** como esta el temita de los catalanes.....

  Bienvenido a catalunya.

  <img src="https://us.v-cdn.net/6030826/uploads/emojis/3.gif"/&gt;
 • gabgasgabgas Forero Senior ✭✭✭
  Los complejos de inferioridad a determinadas edades son malisimos...

  A mi me aburre tanto rollo nacionalista catalan , vasco, gallego o de fuenlabrada...<img src="https://us.v-cdn.net/6030826/uploads/emojis/14.gif"/&gt; <img src="https://us.v-cdn.net/6030826/uploads/emojis/14.gif"/&gt; <img src="https://us.v-cdn.net/6030826/uploads/emojis/14.gif"/&gt;
  muelle3ep.jpg
 • gabgas escribió :
  Los complejos de inferioridad a determinadas edades son malisimos...

  A mi me aburre tanto rollo nacionalista catalan , vasco, gallego o de fuenlabrada...<img src="https://us.v-cdn.net/6030826/uploads/emojis/14.gif"/&gt; <img src="https://us.v-cdn.net/6030826/uploads/emojis/14.gif"/&gt; <img src="https://us.v-cdn.net/6030826/uploads/emojis/14.gif"/&gt;


  Siento lo tuyo.No te preocupes saldras adelante.
 • gabgasgabgas Forero Senior ✭✭✭
  Gracias amigo, mi recuperacion la llevo bien, solo en un hueso roto.<img src="https://us.v-cdn.net/6030826/uploads/emojis/5.gif"/&gt;

  Sin embargo los problemas psicologicos que te empeñas en hacerlos salir de ti, cosa qeu no me parece mal, y que seguramente un profesional te aconsejaria, ademas de no tener sentido CANSAN.

  Seria recomendable qeu los escribieras en un papel, lo leyeras en voz alta y depsues los prendieras fuego.


  Intentare ayudarte, amigo.<img src="https://us.v-cdn.net/6030826/uploads/emojis/5.gif"/&gt;
  Phaeton escribió :
  Siento lo tuyo.No te preocupes saldras adelante.
  muelle3ep.jpg
 • Javier.netJavier.net MegaForero ✭✭✭
  Hablando de almogavers... aquí también hay

  <TABLE width="100%" border=1><TBODY><TR><TD height=110>
  BRIGADA DE INFANTERÍA LIGERA PARACAIDISTA "ALMOGÁVARES" VI
  bripackv0.gif
  </TD></TR></TBODY></TABLE>
  Con fecha de 17 de Octubre de 1.953, se crea , mediante una orden del entonces Ministro del Ejército D. Agustín Muñoz Grandes la que sería la Primera Bandera Paracaidista , que recibió el nombre de "Roger de Flor", ubicándose en la plaza de Alcalá de Henares. Sus componentes, recibieron el título de Caballeros Legionarios Paracaidistas por ser los herederos de las tradiciones de la Legión Española.
  El 23 de Febrero de 1.954 se realiza el primer salto desde avión en la Escuela Militar de Paracaidistas que el Ejército del Aire tiene en Alcantarilla (Murcia). Esta fecha se conmemora todos los años como Aniversario de las Fuerzas Paracaidistas del Ejército de Tierra.
  En Enero de 1.956 se crea la Agrupación de Banderas Paracaidistas en la que se integrarían la Planas Mayores de Mando y Administrativa, la Compañía de Plana Mayor , la Sección de Transmisiones y dos Banderas Paracaidistas. Nace así la Segunda Bandera , que recibe el nombre de "Roger de Lauria".
  El 8 de Julio de 1.960, se crea la Tercera Bandera que es bautizada con el nombre de "Ortiz de Zárate" en recuerdo del Teniente muerto heroicamente en Ifni.
  En Febrero de 1.965, y como consecuencia de la reorganización del Ejército, es creada la Brigada Paracaidista , integrándose en ella los apoyos necesarios de Artillería, Ingenieros y Servicios Logísticos
  En 1.971 se crea en Javalí Nuevo (Murcia) , el Batallón de Instrucción Paracaidista.
  Su bautismo de fuego se produjo el 16 de Agosto de 1.957 en Tiquisit Igurramen (Sidi Ifni)
  ORGANIZACIÓN
  La BRIPAC se organiza en:
  • Mando y Cuartel General
  • Batallón de Cuartel General con:
   • Compañía de Plana Mayor
   • Compañía de Servicios
   • Compañía de Defensa Contra-Carro
   • Unidad de Transmisiones
   • Unidad de Inteligencia
  • Bandera "Roger de Flor" I de Paracaidistas
  • Bandera "Roger de Lauria" II de Paracaidistas
  • Bandera "Ortiz de Zárate" III de Paracaidistas
  • Grupo de Artillería de Campaña Paracaidista
  • Unidad de Zapadores Paracaidistas
  • Grupo Logístico Paracaidista
  • Grupo de Lanzamiento Paracaidista
  • Batallón de Instrucción Paracaidista
  HECHOS MAS IMPORTANTES
  Desde su fundación, las Fuerzas Paracaidistas han participado en las siguientes acciones:
  • Guerra de Ifni, en 1.957
  • Conflicto de los Petrolitos (Sahara, 1.961)
  • Marcha Verde (Sahara, 1.975)
  • Operación Provide Comfort (Kurdistan, 1.991)
  • UNPROFOR (Ex Yugoslavia, en 1.992 y en 1.995)
  • IFOR (Ex Yugoslavia, 1.996)
  • SFOR (Bosnia-Hercegovina, 1.999).
  • KFOR (Kosovo, 2.000)
  Han realizado casi 900.000 saltos automáticos y más de 100.000 en apertura manual.
  Ha rendido a la Patria un tributo de casi 400 muertos desde su creación.
  Entre las distinciones a que se ha hecho acreedora cuenta con las siguientes:
  • 3 Medallas Militares Individuales
  • 1 Medalla Militar Colectiva
  • 6 Cruces de Guerra
  • 82 Cruces Rojas al Mérito en Campaña
  • 1 Medalla del Ejército
  <TABLE width="100%" border=0><TBODY><TR><TD vAlign=top align=left width="50%">image67.gif</TD><TD width="50%">
  HIMNO PARACAIDISTA
  Ya truena en los albores...
  El toque del clarín
  Y en mil pechos se enciende
  La luz del frenesí.
  Ya ruge en los halcones...
  Sus ansías de volar
  Y mil sedas al viento
  Jalonan su pasar.
  ¡En marcha!... Paracaidista
  Que tienes hambre de Gloria
  ¡Tu temple!... arrojo y vista
  Preludian, fe en las victorias.
  Los campos, riscos y peñas,
  Admiran tu vocación,
  Y al fondo España entera
  ¡Paracaidista!, vela tu misión.
  ¡Las tropas!... paracaidistas
  Del Ejército de Tierra
  ¡Marciales! son en revista
  Orgullo de su Bandera.
  En Ifni abren su Historia
  Con sangre de la mejor
  ¡Pues siempre! son en vanguardia
  De toda España, digno defensor.
  ¡Pues siempre! son en vanguardia
  De toda España, digno defensor.
  ¡Lucharé! Lucharé por conseguir
  Que mi España sea grande y fuerte
  ¡Cumpliré! Cumpliré con mi deber.
  Por que la Patria siempre la merece
  Y si ten... y si tengo que morir
  Yo moriré dando cara a la muerte
  ¡Por la Patria! ¡Sangre y fuego!
  Adelante con furia febril.
  ¡Por España! ¡DESPERTA FERRO!
  Es mi lema triunfar o morir.
  </TD></TR></TBODY></TABLE>
  [SIGPIC][/SIGPIC]
 • Copi_TDCiCopi_TDCi MegaForero ✭✭✭
  Javier.net escribió :
  <TABLE width="100%" border=1><TBODY><TR><TD height=110>
  BRIGADA DE INFANTERÍA LIGERA PARACAIDISTA "ALMOGÁVARES" VI
  bripackv0.gif

  </TD></TR></TBODY></TABLE>
  Con fecha de 17 de Octubre de 1.953, se crea , mediante una orden del entonces Ministro del Ejército D. Agustín Muñoz Grandes la que sería la Primera Bandera Paracaidista , que recibió el nombre de "Roger de Flor", ubicándose en la plaza de Alcalá de Henares. Sus componentes, recibieron el título de Caballeros Legionarios Paracaidistas por ser los herederos de las tradiciones de la Legión Española.
  El 23 de Febrero de 1.954 se realiza el primer salto desde avión en la Escuela Militar de Paracaidistas que el Ejército del Aire tiene en Alcantarilla (Murcia). Esta fecha se conmemora todos los años como Aniversario de las Fuerzas Paracaidistas del Ejército de Tierra.
  En Enero de 1.956 se crea la Agrupación de Banderas Paracaidistas en la que se integrarían la Planas Mayores de Mando y Administrativa, la Compañía de Plana Mayor , la Sección de Transmisiones y dos Banderas Paracaidistas. Nace así la Segunda Bandera , que recibe el nombre de "Roger de Lauria".
  El 8 de Julio de 1.960, se crea la Tercera Bandera que es bautizada con el nombre de "Ortiz de Zárate" en recuerdo del Teniente muerto heroicamente en Ifni.
  En Febrero de 1.965, y como consecuencia de la reorganización del Ejército, es creada la Brigada Paracaidista , integrándose en ella los apoyos necesarios de Artillería, Ingenieros y Servicios Logísticos
  En 1.971 se crea en Javalí Nuevo (Murcia) , el Batallón de Instrucción Paracaidista.
  Su bautismo de fuego se produjo el 16 de Agosto de 1.957 en Tiquisit Igurramen (Sidi Ifni)
  ORGANIZACIÓN
  La BRIPAC se organiza en:
  • Mando y Cuartel General
  • Batallón de Cuartel General con:
   • Compañía de Plana Mayor
   • Compañía de Servicios
   • Compañía de Defensa Contra-Carro
   • Unidad de Transmisiones
   • Unidad de Inteligencia
  • Bandera "Roger de Flor" I de Paracaidistas
  • Bandera "Roger de Lauria" II de Paracaidistas
  • Bandera "Ortiz de Zárate" III de Paracaidistas
  • Grupo de Artillería de Campaña Paracaidista
  • Unidad de Zapadores Paracaidistas
  • Grupo Logístico Paracaidista
  • Grupo de Lanzamiento Paracaidista
  • Batallón de Instrucción Paracaidista
  HECHOS MAS IMPORTANTES
  Desde su fundación, las Fuerzas Paracaidistas han participado en las siguientes acciones:
  • Guerra de Ifni, en 1.957
  • Conflicto de los Petrolitos (Sahara, 1.961)
  • Marcha Verde (Sahara, 1.975)
  • Operación Provide Comfort (Kurdistan, 1.991)
  • UNPROFOR (Ex Yugoslavia, en 1.992 y en 1.995)
  • IFOR (Ex Yugoslavia, 1.996)
  • SFOR (Bosnia-Hercegovina, 1.999).
  • KFOR (Kosovo, 2.000)
  Han realizado casi 900.000 saltos automáticos y más de 100.000 en apertura manual.
  Ha rendido a la Patria un tributo de casi 400 muertos desde su creación.
  Entre las distinciones a que se ha hecho acreedora cuenta con las siguientes:
  • 3 Medallas Militares Individuales
  • 1 Medalla Militar Colectiva
  • 6 Cruces de Guerra
  • 82 Cruces Rojas al Mérito en Campaña
  • 1 Medalla del Ejército
  <TABLE width="100%" border=0><TBODY><TR><TD vAlign=top align=left width="50%">image67.gif</TD><TD width="50%">
  HIMNO PARACAIDISTA


  Ya truena en los albores...


  El toque del clarín
  Y en mil pechos se enciende
  La luz del frenesí.
  Ya ruge en los halcones...
  Sus ansías de volar
  Y mil sedas al viento
  Jalonan su pasar.
  ¡En marcha!... Paracaidista
  Que tienes hambre de Gloria
  ¡Tu temple!... arrojo y vista
  Preludian, fe en las victorias.
  Los campos, riscos y peñas,
  Admiran tu vocación,
  Y al fondo España entera
  ¡Paracaidista!, vela tu misión.
  ¡Las tropas!... paracaidistas
  Del Ejército de Tierra
  ¡Marciales! son en revista
  Orgullo de su Bandera.
  En Ifni abren su Historia
  Con sangre de la mejor
  ¡Pues siempre! son en vanguardia
  De toda España, digno defensor.
  ¡Pues siempre! son en vanguardia
  De toda España, digno defensor.
  ¡Lucharé! Lucharé por conseguir
  Que mi España sea grande y fuerte
  ¡Cumpliré! Cumpliré con mi deber.
  Por que la Patria siempre la merece
  Y si ten... y si tengo que morir
  Yo moriré dando cara a la muerte
  ¡Por la Patria! ¡Sangre y fuego!
  Adelante con furia febril.
  ¡Por España! ¡DESPERTA FERRO!
  Es mi lema triunfar o morir.

  </TD></TR></TBODY></TABLE>

  Eiii Xavier!!!

  Que tal company!!

  Phaeton es refereix a uns altres almogàvers. De totes maneres agraïm el teu esforç.

  Té, unes copetes de cava <img src="https://us.v-cdn.net/6030826/uploads/emojis/3.gif"/&gt;
 • C6_PallasC6_Pallas MegaForero ✭✭✭✭✭
  Phaeton escribió :
  Aqui os dejo un poco mas de cultura catalana.Siempre es bueno aprender.

  Els almogàvers eren unes companyies de soldats mercenaris, sobretot catalans i aragonesos, que s'havien constituït lluitant al servei de la corona catalanoaragonesa a la Península Ibèrica contra els sarraïns. Més endavant, van participar en les Guerres de Sicília al servei del rei Frederic II. En aquella època eren coneguts per la seva habilitat i agressivitat en la batalla. En terra enemiga, vivien del saqueig, però en temps de pau acostumaven a causar problemes saquejant la població pagesa.

  A començaments del segle XIV, la Pau de Caltabellota va obligar Frederic II de Sicília a dissoldre el seu exèrcit, integrat, principalment, per mercenaris almogàvers. Entre els comandants, sobresortia Roger de Flor, guerrer de fortuna, corsari i antic templer, que va optar per entrar al servei de l'emperador bizantí Andrònic II, interessat a frenar l'avanç turc. Roger de Flor es va dirigir a Constantinoble amb més de 6.000 almogàvers i un bon nombre de cavallers. Entre aquests hi havia Ramon Muntaner, que va escriure una crònica de l'expedició.

  Després d'aconseguir diverses victòries a l'Àsia Menor, tot despertant alhora l'odi popular pels abusos dels seus homes, Roger de Flor va morir víctima de les intrigues de la cort imperial bizantina. Aleshores, els almogàvers van formar la Companyia Catalana d'Orient, amb base a Gal·lípoli, que va saquejar ferotgement la costa del nord del mar de Màrmara i la del Bòsfor, en una acció que es va conèixer com la "venjança catalana".

  Posteriorment, els almogàvers van passar al servei de diversos senyors, fins que van ocupar el ducat d'Atenes i s'hi van establir. Més tard, van conquerir el sud de Tessàlia, on van crear el ducat de Neopàtria. La Companyia va organitzar aquests ducats com una república militar. Hi va crear les institucions i va elegir els propis governants, si bé reconeixent la sobirania dels reis de Sicília.

  Tot i que els catalans van mantenir la presència als ducats, aquests no van quedar units formalment a la Corona d'Aragó fins al 1380, poc abans que els ducats desapareguessin. S'ha afirmat que l'actuació dels almogàvers va oferir pocs beneficis, i que més aviat va empitjorar el comerç català amb l'Imperi Bizantí.


  almogavers2.jpg

  Siempre he querido conocer la historia de los almogavers, me la traduces si us plau?<img src="https://us.v-cdn.net/6030826/uploads/emojis/4.gif"/&gt; <img src="https://us.v-cdn.net/6030826/uploads/emojis/4.gif"/&gt; <img src="https://us.v-cdn.net/6030826/uploads/emojis/4.gif"/&gt; <img src="https://us.v-cdn.net/6030826/uploads/emojis/5.gif"/&gt; <img src="https://us.v-cdn.net/6030826/uploads/emojis/3.gif"/&gt;
  55º ranking COCHES.NETClickHandler.ashx?ru=http%3a%2f%2fbatiburrillo.redliberal.com%2fbandera_republicana.jpg&coi=372380&cop=main-title&c=iminentxml2.hmpg.es&ap=4&npp=4&p=0&pp=0&pvaid=9e84b7f6b28042f5a594ee5f20f9b701&ep=4&euip=87.220.167.231&app=1&hash=337C868388A1AE87D67584431E4002C2
 • Javier.netJavier.net MegaForero ✭✭✭
  Ya... pero a los que se refiere Phaeton son unos antiguos... estos están más actualizados.

  Me quedo con el cava... <img src="https://us.v-cdn.net/6030826/uploads/emojis/3.gif"/&gt;  PD: A ver si durante el fin de semana se os pasa el berrinche. <img src="https://us.v-cdn.net/6030826/uploads/emojis/11.gif"/&gt;
  [SIGPIC][/SIGPIC]
 • p309grp309gr Forero Senior ✭✭✭
  COmo que cultura CAtalana?? Eso es cultura aragonesa, que por algo era
  la cabeza de la CORONA DE ARAGON...1saludo!
  Phaeton escribió :
  Aqui os dejo un poco mas de cultura catalana.Siempre es bueno aprender.

  Els almogàvers eren unes companyies de soldats mercenaris, sobretot catalans i aragonesos, que s'havien constituït lluitant al servei de la corona catalanoaragonesa a la Península Ibèrica contra els sarraïns. Més endavant, van participar en les Guerres de Sicília al servei del rei Frederic II. En aquella època eren coneguts per la seva habilitat i agressivitat en la batalla. En terra enemiga, vivien del saqueig, però en temps de pau acostumaven a causar problemes saquejant la població pagesa.

  A començaments del segle XIV, la Pau de Caltabellota va obligar Frederic II de Sicília a dissoldre el seu exèrcit, integrat, principalment, per mercenaris almogàvers. Entre els comandants, sobresortia Roger de Flor, guerrer de fortuna, corsari i antic templer, que va optar per entrar al servei de l'emperador bizantí Andrònic II, interessat a frenar l'avanç turc. Roger de Flor es va dirigir a Constantinoble amb més de 6.000 almogàvers i un bon nombre de cavallers. Entre aquests hi havia Ramon Muntaner, que va escriure una crònica de l'expedició.

  Després d'aconseguir diverses victòries a l'Àsia Menor, tot despertant alhora l'odi popular pels abusos dels seus homes, Roger de Flor va morir víctima de les intrigues de la cort imperial bizantina. Aleshores, els almogàvers van formar la Companyia Catalana d'Orient, amb base a Gal·lípoli, que va saquejar ferotgement la costa del nord del mar de Màrmara i la del Bòsfor, en una acció que es va conèixer com la "venjança catalana".

  Posteriorment, els almogàvers van passar al servei de diversos senyors, fins que van ocupar el ducat d'Atenes i s'hi van establir. Més tard, van conquerir el sud de Tessàlia, on van crear el ducat de Neopàtria. La Companyia va organitzar aquests ducats com una república militar. Hi va crear les institucions i va elegir els propis governants, si bé reconeixent la sobirania dels reis de Sicília.

  Tot i que els catalans van mantenir la presència als ducats, aquests no van quedar units formalment a la Corona d'Aragó fins al 1380, poc abans que els ducats desapareguessin. S'ha afirmat que l'actuació dels almogàvers va oferir pocs beneficis, i que més aviat va empitjorar el comerç català amb l'Imperi Bizantí.


  almogavers2.jpg
  ESTA ES LA BANDERA DE ARAGÓN!!![IMG]https://debates.coches.net/C:\Documents and Settings\Alberto\Escritorio\bandera_Aragón.jpg[/IMG]
 • padawonpadawon Forero Master ✭✭✭✭
  p309gr escribió :
  COmo que cultura CAtalana?? Eso es cultura aragonesa, que por algo era
  la cabeza de la CORONA DE ARAGON...1saludo!

  Company, ja que veig que no sabem llegir, t'ho tornaré a escriure: Corona Catalanoaragonesa, espero que aquest cop ho puguis arribar a entendre,

  salutacions cordials
  14406928_64cd5185cb.jpgbarsa.920.jpgweb6.jpg

  SANG CULÉ, COR CATALÀ

  Miembro nº 8: "PLATAFORMA CHUSMA PROETARRA" by ARROZCONLECHE

  "Claro que tienen himnos, banderas y partidos de la selección. Lo que pasa es que perdieron las guerras." by BOKAZAS
 • Copi_TDCiCopi_TDCi MegaForero ✭✭✭
  padawon escribió :
  Company, ja que veig que no sabem llegir, t'ho tornaré a escriure: Corona Catalanoaragonesa, espero que aquest cop ho puguis arribar a entendre,

  salutacions cordials

  Molt ben explicat company.

  No volem confusions, no volem el que no es nostre, el que volem es una CATALUNYA INDEPENDENT!!!!!!!!!
 • C6_PallasC6_Pallas MegaForero ✭✭✭✭✭
  Phaeton escribió :
  dret.gif

  Otro traductor si us plau??? no puedo copiar el tgexto y sacarlo de ahi. Moltes gracies<img src="https://us.v-cdn.net/6030826/uploads/emojis/3.gif"/&gt; (Alhambra 1923, para iniciar relaciones diplomaticas)
  55º ranking COCHES.NETClickHandler.ashx?ru=http%3a%2f%2fbatiburrillo.redliberal.com%2fbandera_republicana.jpg&coi=372380&cop=main-title&c=iminentxml2.hmpg.es&ap=4&npp=4&p=0&pp=0&pvaid=9e84b7f6b28042f5a594ee5f20f9b701&ep=4&euip=87.220.167.231&app=1&hash=337C868388A1AE87D67584431E4002C2

Deja un Comentario

NegritaItálicaTacharOrdered listLista desordenada
Emoji
Imagen
Alinear a la izquierdaAlinear al centro Alinear a la derechaAlternar vista HTMLAlternar la página completa Alternar luces
Sube una imagen o archivo