¡Hola a [email protected]!

[email protected] al nuevo foro de coches.net. ¡Esperamos que os guste! :)

Si tenéis algún problema o sugerencia podéis comentarlo en este post

Museo Roda Roda.


El Roda Roda – Museu de l’Automoció de Lleida presenta una extensa col·lecció de cotxes, motocicletes, motors i reproduccions a escala que ens conviden a fer un viatge pel món de la indústria de l’automòbil a través de la història. Ens transporten a temps passats i ens permeten reflexionar sobre l’evolució de la tècnica i sobre els canvis socials que l’han envoltada.


Entrada gratuïta

Horari:
De dimarts a dissabte d' 11 a 14h i de 17 a 20 h
Diumenges i festius, d'11 a 14 h
Dilluns tancat
Nova peça del trimestre:

Des de finals d'abril es pot veure la nova peça del trimestre, una camioneta comercial Chevrolet del any 1924 curosament restaurada i en perfecte estat de restauració.

La col·lecció:
La col·lecció del Roda Roda consta d’un extraordinari conjunt d’automòbils originals i perfectament restaurats que recorden èpoques passades. Destacar-ne un de sol es fa difícil, ja que tots tenen particularitats que els converteixen en únics. Es pot admirar un Rolls Royce Phantom 1 del 1925, que pertany a un grup exclusiu, ja que la carrosseria només es va incorporar a sis exemplars de la firma, i un Hispano-Suiza del 1917, que destaca pel seu concepte innovador i que es va presentar per primera vegada a la Fira de Mostres de París del 1922. El Biscutter, un cotxe de correus del 1915 que realitzava la línia Lleida-Ponts o un antic tractor -peça imprescindible per la importància que l'agricultura ha tingut i té a Lleida- són altres de les joies del museu.

El fons inicial del RODA RODA – Museu de l’Automoció de Lleida es va formar arran de l’acord entre La Paeria – Ajuntament de Lleida amb el col·leccionista Sr. Francesc Segura. A partir d’aquest fons inicial, La Paeria va incrementar la col·lecció amb vehicles històrics de la seva propietat (motos de la Guàrdia Urbana, cotxes oficials...) i altres col·leccionistes també van fer donacions dels seus vehicles.
Actualment, la col·lecció municipal la formen 16 cotxes, un tractor, un autobus-correu i unes motocicletes.


Els col·leccionistes:

El museu acull altres vehicles dipositats pels seus propietaris pel gaudir del públic, mostrant així la confiança i il·lusió en el projecte. També disposa de diversos vehicles en dipòsit, els quals permeten completar i enriquir la col·lecció municipal.

Agraïm la col·laboració del Club de Vehicles Històrics de Lleida.
El museu acull també la col·lecció de miniatures del Sr. Ramon Duró.


L’espai: el taller Velasco:

El museu està instal·lat en l'antic taller mecànic propietat d’Eduardo Velasco, que va acollir a Lleida posteriorment, la representació de la emblemàtica marca Mercedes Benz. L’edifici va ser construït el 1956 i constava de zona de tallers, àrea de vendes, àrea administrativa, recanvis, serveis i manteniment, juntament amb l’habitatge del propietari. L’edifici va passat al patrimoni municipal i va ser reconvertit en museu el 2002.
Els fons del museu es distribueixen per l’antic taller, la zona de venda i l’àrea d’administració.


A més a més, el museu presenta una mostra de cartells vinculats a l’automòbil i els seients dels antics autobusos de la ciutat de Lleida.


Espais complentaris:

El museu disposa d’un espai per a exposicions temporals i una sala de tallers didàctics.
«1

Comentarios

Deja un comentario

NegritaCursivaTacharLista ordenadaLista sin ordenar
Emoticonos
Imagen
Alinear a la izquierdaCentrarAlinear a la derechaEnciende/apaga vista HTMLActivar/desactivar la página enteraEncender/apagar las luces
Sube imagen o archivo